Hej

Mitt första inlägg i min första blogg. Bäst att hålla det kort så jag inte behöver skämmas sen när jag har miljontals följare….

Jag har kallat bloggen för frihetsgrader. Det är ett begrepp från mekaniken som jag fascinerades av under mina många och ofokuserade ungdomsår då jag studerade fysik. Jag skulle kunna skriva en lång och nördig text om vad det betyder men avstår (googla gärna).

Om du får associationer till grad av frihet och frihetsdimensioner så är det toppen. Det är i princip vad jag far efter.

Efter ganska exakt trettio år i yrkeslivet har det blivit dags för mig att kliva av just det ekorrhjulet. En tilltagande fokusering på värdegrunder, ledningssystem och kvalitetscertifieringar har lett till ökad detaljstyrning, formulärhysteri och centraliserat beslutsfattande. Det har år för år blivit svårare, tråkigare och mer resurskrävande att utföra arbetet som organisationen ändå är till för. Går trenden att vända? Kanske. Själv är jag ganska luttrad och på väg att kliva av

Nedräkningen har börjat.

Watch this space for more……

En reaktion till “Hej

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s