Att sluta jobba

Så jag ska sluta jobba. Nedräkningen har börjat. Första oktober är det exakt nio månader tills jag tänker gå ut i frihet. Det blir ju som en graviditet. Min första graviditet faktiskt. Jag har lagt in påminnelser i kalendern som räknar ner månaderna. Tanken med dem var att jag skulle bli uppmuntrad. Tyvärr funkar det inte riktigt. Det känns helt enkelt väldigt långt.

Mitt nuvarande jobb har jag haft i snart fyra år. I början tyckte jag att det var toppen men vartefter tiden har gått har det blivit allt mindre topp och allt mer av botten. Höga krav och förväntningar, detaljstyrning och möten, möten, möten….

OK. Jag kunde ha bytt jobb. En period läste jag annonser men det är svårt att ladda på allvar när man är trött. Till slut ramlade poletten ner: Jag behöver inte göra det här! Jag kan kliva av!

I trettio år har jag varit statstjänsteman. Mer än tjugo av dem i olka chefsroller. Det räcker nu. Jag har gjort mitt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s