Nit och redlighet i rikets tjänst.

Jag tillhör en sannolikt utdöende skara som inte byter arbetsgivare så särskilt ofta.

Av den anledningen mottog jag idag utmärkelsen ”Nit och redlighet i rikets tjänst” för trettio års arbete i staten. Det var en bra upplevelse faktiskt. Vi var en handfull medarbetare på myndigheten detta år. Vi blev bjudna på fin lunch med generaldirektören som höll individuella tal som var väl researchade.

Jag mottog graverad guldklocka (den ekonomiskt lagda ska välja medalj eftersom den innehåller mer guld av högre karat).

Guldklockan. Jag försökte fota gravyren men det hade krävts en bättre kamera för att synas.

Det är rätt fascinerande att denna utmärkelse har överlevt i 190 år av omvälvningar i statsförvaltningen och samhället.

Jag fick bara lite dåligt samvete när GD i sitt lilla tal till mig talade om min kompetens, lojalitet och stora bidrag till verksamheten och att hon såg fram emot att dra nytta av det många år ännu.

PS. Eftersom jag är halvt sjukskriven får ni för närvarande bara inlägg varannan dag. Jag är trött. DS.

4 reaktioner till “Nit och redlighet i rikets tjänst.

 1. Grattis! Jag hade tagit medaljen och beställt guldbrev hem redan samma kväll. Min svärfar tog kristallskålen som nu troner nere i svärmors källare, väger ett ton minst där den står och jäser i ett skal av mahogny. What to do with? Ta det lugnt nu…

  Gilla

  1. Tack. Faktum är att jag är lite sentimental och gammaldags så jag hade nog inte kunnat sälja en medalj. Jag tog klockan för att jag kommer att använda den.

   Jag ÄR trött och gnäller en hel del på mitt jobb och på statsförvaltningen men när jag tänker tillbaka på de trettio åren har jag periodvis haft riktigt roligt. Och tillsammans med vettiga och roliga männisor kunnat åstadkomma bra saker. Det är viktigt att jag kommer ihåg det. Det är min förhoppning att klockan ska hjälpa mig med det.

   Gilla

  1. Tack. Ibland är det svårt att veta vad som kommer att kännas bäst men just denna gång var det ganska givet. En medalj skullle bli en liten onödig pryl i en byrålåda. En kristallskål skulle bli en stor onödig pryl i ett källarförråd. Visst kan båda dessa säljas men skulle inbringa typ en veckolön. Inte mycket extra efter trettio år…..

   Men alla väljer olika och väl är väl det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s