Att unna sig?

Ett inlägg hos den effektiva fru badass fick mig att fundera på det här med att unna sig och hur jag hanterar det i mitt liv.

Jag är en Lyxfällan-knarkare (tittar just nu på en gammal repris). Deltagarna är ju generellt mästare på att unna sig allt möjligt för pengar som de inte har. Det kan jag ärligen säga att jag aldrig har ägnat mig åt.

Att jag har sparat ihop så pass mycket som jag har gjort beror förvisso på att jag har haft klart bra lön men också väldigt mycket på att jag också är dålig på att unna mig saker även för pengar som jag har.

Jag har lekt med tanken på att man borde göra ett program som heter ”Snålfällan” och plocka in folk som mig som bara lägger pengarna på hög, går till jobbet med trasig kavaj och aldrig kommer sig för med att köpa en ny soffa trots att den gamla ärvda soffan är grymt obekväm och ger mig nackspärr när jag somnar framför TVn.

Inser sen att ett sånt program skulle vara ganska trist. Svårt att få programledare som vill skälla ut deltagarna för att de aldrig fikar på stan eller reser till Thailand.

2 reaktioner till “Att unna sig?

  1. tänkte bara säga hej och att jag följer dig nu och prenumererar på din inlägg – spännande blogg 🙂 Har du sett kanal 5:s superspararna? Det handlade ungefär om det som du beskriver att ditt program handlade om.
    Att unna sig kan ju vara många saker och olika för alla. Men jag äter bra mat och letar inte alltid billigaste och sen unnar jag mig tid, att jobba deltid.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s