Börsen går ner och jag dricker te

Jag ser i min morgontidning en sammanställning av hur olika börser har gått under året. Ner, ner och mera ner. Faktiskt mera ner än vad jag hade helt klart för mig.

Jag häller upp mera varmt gott te. Dags att återuppväcka min informationsinhämtninsstrategi från tidigare nedgångsperioder: Ta en paus från ekonomisidornas analyser. Sluta att dagligen kolla ”bottom line” för fondportföljen. Låta det automatika ISK-sparandet löpa på (och försöka tänka att det är rea, en längre och bättre rea än black friday). Helt enkelt sitta lugnt i båten. Och dricka te.

Det som är annorlunda denna gång är att jag redan nästa år ska börja knapra på kapitalet. Men jag sålde av en del gamla dyra fonder för en tid sen så om ingen annan katastrof inträffar ska jag inte behöva sälja av något mer förrän tidigast 2021.

Så jag tar nu på mig skygglapparna. Och dricker te.

En reaktion till “Börsen går ner och jag dricker te

  1. Fast just idag råkade börsen i och för sig upp men rent allmänt tror jag att vi är i en nedgångsperiod. Och att det är klokt att inte hålla koll varje dag. Utan hellre gosa ner sig i soffan med en kopp te.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s