Ett matrelaterat mellanspel 2

Jag insåg just att jag kan slå två flugor i en smäll med detta inlägg om jag har för avsikt att pricka av ämnen från min gamla lapp (se föregående inlägg). Så här kommer mat och Ungern i skön förening.

Jag sa tidigare att jag är en kompetent kock men basic. Jag vill inte krångla till det . Men till jul vill mig närstående ungrare ha beigli. Beigli är traditionellt för ungersk jul och tyvärr INTE det minsta basic.

Mina beigli. Tyvärr inte så vackra. Det är inte meningen att de ska spricka.

Beigli är inte helt olik en strudel dvs en tunt kavlad deg med fyllning på och som sedan rullas och gräddas. Fyllningen ska vara av två slag, valnöt och vallmofrö som ska malas och blandas med kokta sockerlösningar.

Idag har jag bakat beigli för hela slanten. Fullt upp i minst två timmar och ansenliga mängder disk. Resultatet blev lite sådär men förhoppningsvis smakar de som de ska.

Det sägs att det är högst olämpligt att äta en större mängd av beigli som är fylld med vallmofrö om man vet med sig att man kommer att bli testad för opiater i närtid. Mängden opium lär vara mycket liten men utslag ger det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s