Med en förhoppning om ett fantastiskt 2019

Det har varit lite tyst här. Mitt något förhastade löfte om content varje dag har väl fallit ut lite sisådär.

Om jag skulle ta mig för med att formulera mål för 2019 så är inte det något som skulle platsa. Jag ska absolut producera text och bild här men ska satsa lite mer på kvalitet än kvantitet framöver.

Sen är jag lite ”måltrött” för närvarande. Alla dessa verksamhetsplaner, strategiska planer och kvartal-, tertial- och årsuppföljningar som jag har producerat under mina alltför många chefsår har gjort mig lite skeptisk till hela konceptet med mål och uppföljning.

Det är helt klart att mitt 2019 måste bli betydligt bättre än 2018 i en mängd avseenden men just idag är inte dagen då jag tänker formulera en handlingsplan för det.

Blek nyårssol i södra Dalarna.

Nu har jag några lugna dagar på landet innan det är dags att köra mina sista två kvartal i arbetslivet.

Julen har varit både bra och jobbig. Vi hade en mycket bra julafton med 11 personer, mycket mat och massor med julklappar (kanske inte så frugalt men trevligt).

Ett inte helt frugalt julbord.

Sen hade vi en olyckshändelse med benbrott, ambulans, akuten och operation. Som nu kommer att följas av en sannolikt lång konvalescens Det som var bra med allt detta var att få en direktupplevelse av hur vår utskällda vårdapparat fungerar i praktiken. För en mycket gammal människa under en massiv helg. Och betyget blir gott. Ambulansen kom ganska snabbt. Med kunnig, lugn och empatisk personal. Visst blev det några timmar på akuten men inte ren väntan utan prover, röntgen mm för att sedan flyttas till avdelning. Allt inriktat på operation och rehabilitering och bra vård trots jul och nyårshelg.

Men visst vänder det uppochner på livet och på planeringen.

För att komma tillbaka till funderingarna om mål så måste mitt huvudmål ändå vara att få det första halvåret att fungera så bra som möjligt. Så att jag kan känna mig hyfsat nöjd med vad jag har åstadkommit utan att bli totalt utmattad.

I avsaknad av en vinterbild på Donau får ni hålla tillgodo med Dalälven.

Jag önskar alla läsare en mycket god fortsättning på det nya året!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s