In på upploppet

Upplopp kanske i och för sig är lite mycket sagt men om 162 dagar är det midsommar och jag gör min sista arbetsdag.

Idag var det dags att informera personalen. Det blev lite tyst i rummet kan man säga. Jag gjorde mitt bästa för att avdramatisera det hela och trycka på att det är mycket tid kvar och att jag och min chef ska göra vårt bästa för att det ska bli en bra övergång till en ny chef.

Vi får se vilka reaktioner det blir när man har hunnit fundera lite.

Det blir lite kluvet att prata brett om hur lång tid det är kvar samtidigt som jag för mig själv försöker intala mig att tiden är kort. Fast båda perspektiven är ju sanna.

Det bästa med att ha berättat för alla är att jag nu kan spela med öppna kort vilket är vad jag trivs bäst med (bildligt talat alltså, om jag bokstavligen spelar kort håller jag dem nära kroppen (fast ingen spelar väl kort längre, vet inte när jag gjorde det senast)).

En liten stämningsbild från jobbet. Mindre än sex månader kvar.

2 reaktioner till “In på upploppet

 1. Hej!
  Bra för dig att du redan nu så att säga ” kommit ut” och fått säga att det är dags att lämna skutan. Jag har läst din blogg med nöje via Fru EffB och tycker att din blogg har stort värde.
  Jag har reagerat på att du verkar har ett tufft läge på ditt arbete och att belastningen på dig varit och är stor. Precis som du har jag varit chef i många år (jag dock i kommunal regi) och förstår så innerligt det du beskriver.
  Jag är säker på att det är bra för din vinter och vår att ni redan nu sagt att du kommer avsluta din tjänst, du kan successivt luta dig lite mer tillbaka och låta andra göra jobbet. Det ska bli spännande at följa din tid fram till avslutet och även tiden efter du slutat lönearbeta.
  Jag hoppas innerligt att du orkar fortsätta skriva om din resa på bloggen.
  Allt gott! /M

  Gilla

  1. Tack för uppmuntran och interaktion! Jag ser ju att det är besökare på bloggen men kul att få lite feedback.

   Visst är det ibland fantastiskt att vara chef men ibland tror jag att det är en av de mera otacksamma uppgifterna man kan ta sig an.

   Mitt nuvarande chefsjobb har på sitt sätt varit ett av mina mest framgångsrika och tillfredsställande men samtidigt också det mest frustrerande och utmattande. Jag vet inte riktigt varför. Det är en av de saker som jag ska fundera mer över framöver.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s