En liten milstolpe

Idag tog jag ett nytt steg på vägen mot ett arbetsfritt liv. Jag har begärt utträde ur facket och a-kassan.

Det var inte helt lätt att lista ut hur det skulle gå till. Väl undangömt på hemsidan hittade jag till slut en blankett.

Snigelpost!

Blanketten omgärdades av massor av varningar och avrådanden som man måste klicka sig förbi.

Blanketten skulle sen skrivas ut och skrivas på. Stoppas i kuvert, adresseras och frankeras. Tur att jag är en gammaldags person som har både kuvert och frimärken tillhands.

Lite underligt att ett fackförbund för ingenjörer, som kräver att man har mobilt bank-id för att kunna logga in på hemsidan inte har en e-tjänst.

Hur som. Det är nu gjort. Ska bara postas imorgon. Känns utmärkt.

2 reaktioner till “En liten milstolpe

  1. Hihi, du överlistade dem med din obsoleta envishet i kombination med kuvertinnehav. Erfor något liknande när jag skulle avregistrera mig från ett reklamadressregister i veckan. Fick köpa bläckpatroner, printa, skriva under, kuvertera, adressera, portofiera och promenera till lådan. De räknade väl med att jag skulle ledsna på vägen men tvärt om blev jag bara mer och mer taggad.

    Gilla

    1. Precis. Det var så uppenbart att man skulle ge upp. Det är skönt när irritationen ger energi istället för uppgivenhet. Och du kunde ju glädja dig åt att slippa korkad reklam och jag kan glädja mig åt att slippa betala drygt 300 kr/månad och två tidskrifter som jag inte läser!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s