Det var nog närmare tjugo år sen…..

…..jag var på biblioteket. Idag var det dags igen.

För ett par månader sen skaffade jag lånekort men lånekort är som gymkort – meningslöst om man inte använder det (men lyckligtvis billigare).

Det fanns en tid då bibliotek var som ett andra hem för mig. Jag kunde bära hem kassar med böcker som jag snabbt läste (och sen glömde att lämna tillbaka i tid så speciellt billigt blev det kanske inte….).

Men nu börjar jag om igen. Med ett besök. Det kändes ovant. Jag blev förvirrad. Bibliotek tycks lite annorlunda än förr. Jag blev också utmattad av att se alla böcker. Det var svårt att riktigt komma i rätt mood. Men till slut valde jag två böcker och lyckades klura ut hur jag skulle genomföra själva lånet med hjälp av en terminal. Jag kände mig rätt uråldrig….

Men Stockholms stadsbibliotek är lika vackert som det alltid har varit.

4 reaktioner till “Det var nog närmare tjugo år sen…..

 1. Nej biblioteken är inte som de var. Göteborgs stadsbibliotek är verkligen en samlingsplats. Jag vet faktiskt inte vad jag tycker, både bra och dåligt.
  Brukar annars gå på mitt lokala bibliotek, där är lite lugnare.
  Man kan ju beställa böcker så lätt om de inte finns. Till ingen kostnad alls.
  Bodil

  Gilla

 2. Jag brukar reservera de böcker jag vill låna via bibliotekets hemsida och får då ett SMS när de plockat fram dem. Då är det snabbt och smärtfritt att gå in och låna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s