Höstpromenader

En sak som jag verkligen planerade för när jag äntligen skulle bli ledig var att gå. Jag gillar att gå. För mig kan det vara meditativt. Jag lyssnar inte på musik eller poddar utan bara på omgivningen. Jag vill inte heller ha sällskap. Jag har telefonen med mig men mest för att kunna ta bilder om jag ser något av intresse.

På grund av min dåliga höft har det blivit mindre gående än vad jag önskar. Nu ska jag ta itu med det. Strategin är enkel. Lägg rutten så att jag minst var 15 minut passerar en bänk så att jag kan avlasta höften en minut eller två innan jag går vidare. Alternativt kliva på godtycklig buss. Åka ett par hållplatser och sen fortsätta.

En risk med bussalternativet är att jag kan råka hamna i Stockholms värsta shoppingstråk och få för mig att gå i affärer vilket inte är det minsta meditativt och dessutom inte just nu inom min budgetram. Men riskhantering är ju en av mina bättre grenar sen ett långt yrkesliv. Lösningen blir att inte ta med plånboken. Bara SL-kortet och några sedlar för eventuell nödsituation. Funkar bra faktiskt.

Och hösten är fin och färgrik i år. Ni får några bilder också.

Ungefär femton minuter hemifrån. Intill finns en bra bänk.
I mitt närområde finns många mindre insprängda parkområden. Alla med bänkar och gamla vackra träd.
När jag ser alla höstlöv på marken minns jag plötsligt hur man på höstarna i småskolan skulle samla vackra löv som skulle klistras på papper eller användas som schabloner när vi målade.
När man kliver på en stockholmsbuss kan man hamna lite var som helst. Här Strandvägen. Inte så mycket av det vackra folket denna dag. Mest frusna turister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s