Enkel lösning på segt problem

Med höftledsartros är det hyfsat viktigt vad man har på fötterna när man är ute och går. Också viktigt att man man går.

Det var många år sen den stela höften gjorde det i princip omöjligt att knyta skorna. I vart fall den högra. Så mina utmärkta walkingskor (tre par spridda på tre hus), blev kvar i skohyllan. År efter år. Jag valde att helt gå över till tyvärr ganska fula snörfria skor som med speciella sulor funkade bra i stan och på jobbet och acceptabelt för lite längre promenader.

Problemet med dessa skor var att de efter typ ett års flitig användning blev så sladdriga att det viktiga stödet uteblev. Lyckligtvis kunde jag då beställa nya par på nätet och så hankade jag mig fram ytterligare ett år. Men nu var det slut med det. Skorna tillverkas inte längre.

Vad göra? Jag köpte på impuls en uppsättning elastiska skosnören som enligt reklamen inte skulle behöva knytas mer än en gång. Min naturliga slöhet fick sen dessa att ligga kvar några månader i en låda.

Igår var det till slut dags. Snörena monterades i walkingskorna. Efter att nu ha provgått dem några småpromenader och ett antal av- och påtagningar kan jag konstatera att det faktiskt fungerar.

Toppen! Jag ska nu se över mitt förråd av knytskor (som är ansenligt….) och investera i lämpligt antal snören av samma typ.

”These shoes are made for walking”

2 reaktioner till “Enkel lösning på segt problem

 1. Visst är det skumt det där, när man har lösningen framför näsan men ser den inte! Uppstår på många plan i livet tycker jag.

  Gilla

  1. Ja vi har nog en tendens att krångla till det. Tror att det måste vara svårt. Också kanske att vi definierar för stora problem. I mitt fall ville jag bli av med värken. Vilket ju är jättekomplext. När jag istället funderade över hur jag skulle kunna få på mig skorna blev det betydligt enklare. Och känslan av att plötsligt kunna gå några hundra meter i princip helt utan värk var fantastisk. Jag insåg plötsligt att jag kanske inte är så slö som jag tror. Kanske bara så trött på att varje steg måste planeras och placeras med omsorg.

   Nu blev det bara några hundra meter innan värken kom smygande tillbaka men sträckan kanske kan förlängas om jag är försiktig och envis.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s