Söndag.

Idag tar jag det lugnt. Inga djupa tankar. Men Linneas kommentarer på gårdagens inlägg får mig att fundera på varför så många människor i så många organisationer numera ägnar så mycket tid till aktiviteter som genererar lite eller inget värde kopplat till verksamhetens uppgift.

Endera dan skriver jag ett inlägg om det men det sker inte idag. Idag är vilodag.

Igår hade vi festmiddag för särbons familj. Elva vuxna och två barn under tre år. Det hela var mycket lyckat.

Det är fascinerande att se hur ofantligt mycket pengar man sparar på att ha fest hemma och laga allt från scratch. Jag gillar verkligen att planera, handla och sen ordna allt. Tänka på detaljer och fixa snygga uppläggningar.

Jag är något mindre road av att sedan röja upp och plocka undan. …

Men nu är det mesta fixat så jag kan koppla av.

En fortsatt bra söndag önskas alla läsare (jag vet att ni finns där, statistiken ljuger inte).

2 reaktioner till “Söndag.

 1. Hej Frihetsgrader! Vilka fina inlägg som rassalar ut! Jag stornjöt av gårdagens för det gav mig en flashback och en påminnelse hur enastående gött det är att slippa skiten. Podtips: FIRE-drill från i onsdags ”Semi-retired for 2 Decades Bob Clyatt. Han menar jag att en FIRE-person (som ditchat jobbet alltså) är som nutidens aristokrati. Aristokratens ”roll” fordom var ju att ”tänka” (major shit storm coming from everywhere därför lämpligt att jag lägger denna kommentar utomsocknes he he) eftersom alla andra har fullt upp med kneget. Även dagens rikaste entreprenörer har fullt upp fullt upp, bara den som dragit sig undan (typ Gates vid 50) har ju möjlighet att dra sig tillbaka för tankearbete som inte rör den operativa affärsutvecklingen (vilket naturligtvis också är tankearbete men åt en specifik organisation). Bob Clyatt är i 60-årsåldern och har de senast 20 åren verkat som skulptör efter 20 års lukrativ karriär inom näringslivet. Han ser sina grannar i den exklusiva förorten nu i toppen av näringskedjan med CEO-positioner i några av världens största företag och han funderar ofta på om han ”missat” något i att stå utanför men landar samtidigt i att det är en sådan oerhörd lyx att få tid att tänka sina fria tankar, att läsa sin litteratur, att få skapa utan att någon säger åt dig åt vilket håll du ska springa. DPO:n eller chefen eller vem det nu kan vara. Detta blev flummigt men lyssna på avsnittet. Himla rolig pod om inte annat.

  Gilla

  1. Tack fru Badass! En vacker dag ska jag börja lyssna på poddar. Jag vet att det finns hur många som helst därute som är värda att lyssna på. Men jag är en läsande människa. Inte en lyssnande. Men det kanske kommer med tiden.

   Hur som tycks arbetslivet bli allt mer galet för varje tertial. Men bara två tertialuppföljninga kvar till frihet!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s