Frihet att tänka

En kommentar från fru Badass igår fick mig att fundera på hur aningslöst vi säljer inte bara vår tid till vår arbetsgivare. Vi säljer ju ofta också våra mentala resurser. Nånstans tror vi kanske att dessa till skillnad från vår tid är oändliga. En livslögn som i vart fall för min del på senare år har blivit plågsamt uppenbar.

Det är inte bara kroppen som kan bli trött!

Naturligtvis ska hjärnan vara med på jobbet men inte till vilket pris som helst. Jag behöver ha lite kvar till mina egna behov. Samhället behöver ha människor som orkar tänka fritt. Som har tid och ork att hitta på nya saker. Att ägna sig åt saker som inte finns i verksamhetsplanen. Saker som inte går att ”räkna hem”.

Vem gör det idag? Inte jag i alla fall!

En reaktion till “Frihet att tänka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s