Hur många tomtar behöver vi?

Missförstå mig rätt. Jag älskar jul. Ljus, julgran, julmat och julklappar. Och faktiskt också julpynt i rimliga mängder. Men just nu är påverkansarbetet i full gång för att vi ska ha ännu mera jul. Fler ljusslingor, adventsljusstakar och tomtar. Någonstans börjar jag undra hur många man kan ha. Någonstans skulle man ju kunna tro att marknaden skulle bli mättad. Eller finns det ett mode även när det gäller julpynt? Så att man måste köpa nya varje år. Vad gör man i så fall med de gamla? Sparar man dem i hopp att de nån gång i framtiden ska bli moderna igen? I så fall, hur många extra förråd måste man så småningom hyra in sig i? Eller slänger man dem? Finns det återvinning av julpynt? Eller hittar man dem i secondhandbutiker?

Själv har jag en liten samling av julsaker från mitt barndomshem. Lite tufsiga och slitna men fulla av minnen.

Nu när jag tänker på saken kanske vissa av dem borde pensioneras. Hmmm. Kanske dags att köpa nya? Kanske några tomtar. …

PS. Missade att skriva det utlovade dagliga inlägget igår. Ber om ursäkt för det. Var sjuk. Ska inte upprepas. DS.

4 reaktioner till “Hur många tomtar behöver vi?

 1. Ett tips är att du schemalägger även nästa inlägg när du publicerar ett så slipper vi fler missöden av det slaget (läses med sur ton).

  Alltså don’t get me started om julpynt. Jag gillar granen och adventsstjärnorna, resten hade jag gärna skippat. De som monterar Kinaplastiga tomtar klättrande på sina hus borde får 1000% retroaktiv straffskatt och göra samhällstjänst som P-vakter.

  Gilla

  1. Alltså om jag var en person som alltid låg steget före och gjorde saker i tid istället för i elfte timmen hade mitt liv sett annorlunda ut. Nu är jag ”just in time” personifierad (eller snarare just to late…).

   1000% straffskatt låter lite hårt. Varför inte 999%? En betydligt mer attraktiv siffra. Det finns ett skäl till att plasttomten kostar 99:90.

   Gilla

 2. Lite pynt är mysigt däremot slits det verkligen inte så behovet av nyinköp är mycket begränsat. Jag slog till på 4 adventsljus och 3 paket servetter igår och anser mig färdig med julpynts införskaffandet för året.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s