Med näsan mot väggen. Igen.

Nu står jag med näsan mot den berömda väggen. Igen. Den där väggen som vissa av oss envisas med att springa in i och som andra aldrig tycks stöta på.

En betydligt vackrare vägg än den jag står med näsan mot

Jag har alltid koll på den där väggen. Jag ser den i ögonvrån. Ibland går jag med raska steg rakt mot den. Oftast kan jag fixa det som behövs fixas innan jag pangar in i den. Och backa undan lite tills det är dags nästa gång.

Förra hösten var första gången jag var tvungen att stanna med näsan i väggen utan att ha löst min uppgift. Jag blev tvungen att erkänna att jag inte fixade det. Ett par månader med 25% sjukskrivning. Mådde sen bättre och gick in i 2018 fast besluten att fixa det. Sluta vara så duktig. Inte gå igång på alla irriterande dumheter. Varje dag ta på teflonkostymen.

Det gick hyfsat hela våren men denna höst har varit tuff. Jag har blivit tröttare, grinigare och en ganska tråkig person. Till slut gick det inte. Koncentrationssvårigheter. Minnesproblem. Yrsel.

Jag provade med 25% igen men det hjälpte inte något vidare. Helt hemma denna vecka. Nästa vecka ska jag tillbaka, bara 50% men ändå. Min entusiasm är måttlig. Men det ska gå.

Sju månader kvar!

6 reaktioner till “Med näsan mot väggen. Igen.

 1. Fyfan. Har varit där och känner med dig. 7 månader kvar till exit? Om du är med i A-Kassan kan du alltid säga upp dig och svälja 45 dagars karens och gå på A-Kassa resten av tiden. Försäkringskassan inte inblandad och du är fri. Kanske något omoraliskt men hälsan…

  Gilla

  1. Tack för omtanken. Ännu så länge är försäkringskassan inte ett problem. Och jag står med näsan mot väggen. Jag har inte kraschat in i den.

   Arbetsförmedlingen däremot har jag MYCKET dåliga erfarenheter av sen jag klev av mitt gamla jobb. Aldrig mer är det korta svaret.

   Jag går hellre till jobbet hur dålig jag än blir än besöker arbetsförmedlingen en enda gång i friskt tillstånd.

   Gilla

   1. Fair enough och bra att du såg väggen komma. Har själv haft en vända till Arbetsförnedringen för 15 år sedan och jag kan tänka att det inte blivit bättre.

    Har du 7 månader till patron ur/FIRE/ekonomiskt oberoende eller vad man nu skall kalla det?

    Gilla

   2. Jo jag ska sluta till midsommar. Klart, bestämt och kommunicerat till min chef.

    Det är inte så imponerande som man kan tro eftersom jag har trettio år i statens tjänst i ryggen med tillhörande tjänstepension att ta ut om typ fem år. I ett krisläge skulle jag kunna gå ur redan nu men skattemässigt är det väldigt fördelaktigt att jobba halva året.

    Gilla

 2. Är det värt risken? Nu verkar du ju ha koll på väggen verkar det som. Men å andra sidan, så säger ju de flesta innan de kraschar väl? Tänker att hälsan före allt, allt, allt. Ponera att du faktiskt skulle ta slut nu och att det skulle krävas år för dig att komma tillbaka, när du är så nära målsnöret? Skulle du klara dig att hoppa på FI redan nu, säg till februari (antar att du har jättelång uppsägningstid)?

  Gilla

  1. Uppsägningstiden är ett potentiellt problem. När jag lusläser mitt anställningsavtal kan det tolkas som att det är sex månader. Sannolikt skulle de släppa mig tidigare om det ställdes på sin spets.

   Nu är jag delvis sjukskriven fram till jul. Jag kommer att ta maxledigt över jul och nyår. Dessutom alla helger och mer än tre veckors semester att ta ut under våren. Det kan funka. Jag har försökt aktivera min chef så att hon reder ut hur det ska funka när jag har slutat. Förhoppningsvis får hon lite fart nu när jag gick hem helt och hållet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s