Två månader kvar

Idag är det två månader kvar till min exit från arbetsmarknaden. I siffror:

 • 2 månader
 • 7 veckor
 • 50 dagar
 • 29 arbetsdagar

Faktum är att det äntligen går att se slutet. 29 arbetsdagar är verkligen inte mycket. Och vårsolen skiner (i vart fall ibland om än inte just idag).

I vårt arbetstidsavtal är valborg arbetsfri så med en semesterdag i måndags så har det blivit fem lediga dagar i sträck. Har varit riktigt läkande. Jag har inte gjort nån större nytta bortsett från att fixa en familjemiddag för ett tiotal i lördags. Annars mest suttit och läst. Påbörjat några blogginlägg som förhoppningsvis kan publiceras framöver.

När jag funderar över vad jag ska göra när jag slutar jobba så längtar jag fortfarande mest efter att göra ”ingenting” vilket i praktiken betyder lite småfix, läsa, baka och promenera.

Allt det där nyttiga får komma sen. När hjärnan har fått vila sig lite.

Det här är en bra plats för att göra ingenting.

4 reaktioner till “Två månader kvar

 1. Jag tror det kommer bli riktigt bra för dig att göra ”ingenting” i början och låta tristessen så att säga skapa kreativitet när du läkt ut all vilsamhetsbrist. Då kommer du så småningom göra nyttiga saker, men förhoppningsvis såna nyttiga saker som också är roliga.

  Ska bli så spännande att följa dig på den här resan! ❤

  Gilla

  1. Du har så rätt. Tristess är en utmärkt förutsättning för kreativitet. Stress däremot, åtminstone för mig, tycks strypa allt vad kreativitet och nyfikenhet heter.

   Gilla

   1. Ja, stress är verkligen döden för kreativitet och nyfikenhet! Jag märkte väldigt tydligt när jag började tillfriskna från min utbrändhet, plötsligt började jag skriva berättelser igen. Det hade jag slutat med ungefär sju år innan jag blev sjukskriven och det var nog ungefär då som jag började leva på högvarv hela tiden också…

    Gilla

 2. Exempel med tvang: En stege som star lutad mot en vagg ar forhindrad att forflyttas godtyckligt, sa lange den ar i kontakt med golv och vagg. Den har tva frihetsgrader; den kan forskjutas i sidled langs vaggen (translation), och dess lutning kan andras (rotation).

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s