Lugna dagar på landet

Åter i Sverige sen någon vecka eller två. Några dagar i stan och nu på landet.

I stan hann jag få lite egentid i lägenheten. Väntade in energin. Det kommer att ta sin tid men lite fick jag gjort. Rensade ut högar med gamla tidskrifter och kataloger. Lät laga en lampa som har varit trasig sen i vintras. Lagade nyttig mat. Slängde massor av gamla kvitton. Handlade några välbehövliga plagg på rea.

Nu är vi på landet. Lugnt men varmt. Jag pysslar så smått. Bakar bröd. Äppelkaka. Idag blev det en burk körsbärssylt.

Körsbärssylt. Tyvärr lite lös men jag ska göra en dessert med rostad sockerkaka, sylt och vispad grädde. Det kommer att bli bra.

Enda smolket i glädjebägaren är att vi har besök av särbons mor en hel vecka. Missförstå mig rätt. Jag tycker mycket bra om henne men hon pratar HELA TIDEN. Jag har inget emot att prata några timmar varje dag men som kraftigt introvert behöver jag tystnad också. Jag försöker ha tålamod. Hon är ju nästan nittio år gammal och efter omständigheterna klar i huvudet men nu på dag fem börjar tålamodet tryta en smula.

Jobbet saknar jag inte alls. Jag har inte tråkigt. Sover fortfarande dåligt men det kan bero på värmen (men lågtrycket kommer in till natten så det är slut på värme för den här gången).

Det är något visst med den svenska sommargrönskan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s