Fantomsmärtor

Två månader efter att jag lämnade jobbet har jag i princip helt kopplat loss och av.

I princip men inte helt. Det finns fortfarande oro och spänningar kvar under ytan. Jag skrev tidigare om hur stressnivån snabbt stiger när jag hör standard iphone ring- eller aviseringssignaler.

Nu på landet har jag märkt att jag vid vissa tider på dagen drabbas av en stark olustkänsla. Jag har insett att den kommer ungefär vid de tider på dagen då jag brukade tvinga mig till att kolla jobbmailen under min semester. Jag kommer också på mig själv med att fundera på hur det går för min enhet med problem A,B eller C. Och då smäller det till ordentligt och jag börjar oroa mig för att jag glömde göra x, y och z innan jag slutade.

I stan i förra veckan insåg jag att jag inte hade lust att stöta ihop med någon från jobbet vilket inte är helt lätt att undvika då jag bor mycket nära. Jag skulle handla lite mat och räknade ut när jag senast kunde gå iväg för att inte riskera att möta någon som går i samma butik för att handla lunch. Hade allt under kontroll bara för att sen möta IT-chefen i dörren. Jobbigt men också lite roligt eftersom han verkade lika störd över att möta mig som jag blev av att möta honom…..

Men det är alltid lugnande att sitta och se på Dalälven.

8 reaktioner till “Fantomsmärtor

 1. Ja det är märkligt hur det undermedvetna jobbar helt på egen hand och poppar upp när man minst anar det.

  Gilla

  1. Precis. Speciellt otäckt blev det när jag började fundera över saker som typ: ”Skrev jag verkligen det viktiga mailet till X…”.

   Massor av den typen av oro och/eller skuldkänslor måste simma omkring i mitt undermedvetna. Jag undrar hur lång tid det kommer att ta innan de börjar mattas av.

   Gilla

 2. Haha, du är rolig: ”Han verkade lika störd av att träffa mig…”. Jag tror att din kropp kommer att fatta att det är på riktigt efter en årscykel. Lite som efter en skilsmässa, ”första julen” etc. Jag får fortfarande olustkänslor när jag hör den fasta telefonsignal vi hade på ett vidrigt ställe för snart 12 år sen så det kan ta tid med detaljerna.

  Gilla

  1. Jo det tar nog sin tid. Men det är hoppfullt att jag helt har släppt den mesta skiten från mitt förra jobb som jag lämnade för typ sju år sen. Det är bara om jag får syn på något om min ex-chef i tidningen eller på LinkedIn som det svider till.

   Gilla

 3. En av anledningarna till att jag byter jobb är att jag känner att jobbet har börjat ta över mer och mer av fritiden i form av irritation och tankar kring det ena och andra. Det har blivit en inre konflikt för mig mellan mina och arbetsgivarens värderingar och jag har en lite för detaljstyrande chef för min smak. I morse vaknade jag och min första tanke var att jag borde göra x som var jobbrelaterat.

  Gilla

  1. Detaljstyrande chefer är det värsta. Min ex-chef på mitt förra jobb var sån. Och på mitt senaste var hela organisationen konstruerad för detaljstyrning. Jag avskyr det. Det nöter ner allt vad initiativkraft och arbetsglädje heter.

   Gilla

   1. Jag har på mina två senaste arbetsplatser haft det väldigt fritt och förhoppningsvis är det på den nya också. Jag har kommit väl överens med cheferna och kunnat göra det mesta av vad jag förslagit så länge jag fixat det jag varit anställd för. Jag har inget emot rutiner så länge de har ett vettigt syfte men när jag inte ser någon annat syfte än uppfylla någon företagsbyråkrats checklista så tappar jag arbetsglädjen. Det är faktiskt lite lustigt när folk klagar över myndigheters byråkrati för jag tycker storföretagsbyråkratin är flera gånger värre än på någon myndighet som jag jobbat på.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s