Det här med avkastning

Hej igen. Det var inte igår jag lyckades få till ett inlägg här. Nu är det höst och någon slags ordning och struktur ska förhoppningsvis uppstå efter sommarens ganska lättjefulla liv….

Som ni vet så lämnade jag jobbet i samband med midsommar. I den vevan fick jag också mitt livs sista lön (hoppas jag). Planen är nu att leva på sparpengar resten av det här året och sedan i fem år leva på sparpengar och en privat gammal pensionsförsäkring. Därefter ta ut pension på riktigt.

Så nu flyter pengar bara ut. Inget kommer in. Trodde jag. Jag hade mentalt förberett mig på att att se hur det jag kallar siffran (mina samlade tillgångar i form av cash och fonder) sakta men säkert krymper ihop.

Efter sommarens nomadliv i Ungern och Dalarna hade jag nu några lugna dagar hemma och satte mig ner och gjorde en gedigen genomgång. Intressant nog hade siffran stigit med ungefär 50 000 kr.

Då har jag förvisso haft en billig sommar. I princip bara mina låga fasta kostnader och mat. Å andra sidan har jag betalat drygt 20 000 kr i restskatt för fondförsäljningar förra året.

Nu är det givetvis en kort period och börsen har gått hyfsat men ändå. Det ger en bild av hur 4%-regeln kan se ut i levande livet.

Kul!

Så även om det börjar bli lite krispig höst i luften….
… så är det ännu inte helt godnatt….

2 reaktioner till “Det här med avkastning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s