I södra Dalarna med blicken mot Ungern

Sen pandemin bröt ut har vi farit lite mer fram och tillbaka till landet. Förr brukade vi tillbringa två till tre veckor i stöten här under sommaren men sen mars förra året har det mera blivit typ en vecka i månaden och nu kanske lite mer men typ fem-sju dagar och sen hem till huvudstaden.

Visar sig att det här upplägget funkar mycket bra för mig. Mindre behov av planering och mera energi. Jag får klart mer gjort både hemma och här på landet.

Här är varmt som på många andra ställen. Och myggigt! Vi har haft flera myggfria somrar här trots traktens dåliga rykte när det kommer till myggorna. I år är det lite jobbigare. Inte så att det är ett myggår men klart irriterande.

Jag har investerat i ett portabelt myggskydd som heter Thermacell. Jag kan konstatera att det fungerar. Det håller vår terass hyfsat ren från de otäcka djuren. Nackdelen är att den är ganska dyr i drift. Den behöver gaspatroner och små mattor med myggmedel. Refiller kostar 99 kr för tolv timmars drift. Värt det? En riktig myggsommar absolut. I år kanske…

Annars var det idag stora sömnadsdagen. Jag är hjälpligt kompetent med nål och tråd även om resultatet är mer funktionellt än vackert…

Syskrinet har fått göra nytta idag.

Så idag har jag sytt fast hängare i ett badlakan, lagat en reva i en gardin och lappat ett hål i ett favoritpåslakan. Dessutom står en deg på jäsning och jag laddar upp för att baka en långpannekaka.

Bra dag alltså. Och nu äntligen, äntligen har ungrarna öppnat gränsen för resande med covidbevis vilket vi som fullvaccinerade kan få. Så efter närmare ett och ett halvt år ska vi förhoppningsvis nu kunna åka ner till vår favoritstad och det nu färdigrenoverade huset. Om allt går väl blir det i början på augusti.

Toppen!

Ungern! Här färjan mellan Nagymaros och Visegrád.

2 reaktioner till “I södra Dalarna med blicken mot Ungern

 1. Härligt att ni får åka till Ungern äntligen.

  Tips om Thermacell är att köpa modellen som heter Backpacker och som monteras på en gasoltub för friluftskök och sedan bara köpa tabletterna på nån nätbutik. Gasoltuben räcker i evigheter och den är heller inte lika känslig för vinddrag, jag har upplevt att den vanliga modellen slocknar när det blåser lite.

  Ha en fortsatt skön sommar!

  Gilla

  1. Jag hoppas verkligen att inget kommer i vägen den här gången. Det skrivs så mycket om delta så lite orolig kan man ju vara. Men vi är vaccinerade, vaccinationsgraden i Ungern är mycket hög och smittan just nu mycket låg… jag hoppas.

   Tack för tips om Thermacell. Nu har jag beställt refiller som borde räcka ett tag så jag kör på med den här apparaten den här säsongen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s