Nu är det gjort

Hemma igen efter höftoperationen. Snabbt och professionellt. Bra omhändertagande. Jag mår bättre än förväntat. Måste däremot äta ofantligt mycket värktabletter och annan medicin. Jag har hämtat ut en hel kasse från apoteket.

I sjukhussängen
Dropp. Här saltlösning men de gav också penicillin intravenöst. Tre gånger. Man vill verkligen inte ha en infektion i den nya höftleden.

Jag har fått ett hemträningsprogram och fått träna med kryckor på plan mark och i trappa. Sjukgymnasten var mycket nöjd och tyckte att jag gick chockerande bra. Det var nog första gången i mitt liv som nån har varit imponerad av min fysiska förmåga. Sannolikt har jag stor hjälp av att ha gått med käpp i två år.

Finfin frukost. Bra urval. Smakade toppen.

Nu ligger jag på sängen hemma och vilar. Trött. Sov dåligt på sjukhuset och det är en stor operation. Kirurgen sa att höften var i extremt dåligt skick. Allt brosk borta och själva leden hade börjat slitas ner. Det kändes faktiskt bra att höra. Jag har ju velat en hel del om operationen. Undrat om jag inte överdriver. Tänkt att jag kanske inte har så stora problem egentligen. Så att få höra att det verkligen inte fanns mycket höftled kvar avgjorde ju den frågan.

Nu ska det bli så mycket bättre. Det gäller bara att jag har tålamod och sköter rehabiliteringen exemplariskt.

8 reaktioner till “Nu är det gjort

  1. Ja rehabövningarna är viktiga har jag förstått. Jag har fått ett hemträningsprogram som jag ska köra i tre gånger om dagen tills vidare. Efter tre till fyra veckor ska jag träffa fysioterapeut för nästa steg. Och höften känns redan bättre. Jag har förstås ont efter operationen men smärtan från själva leden är ju helt försvunnen.

   Gilla

   1. Precis, det är viktigt för läkningen och för att återfå styrka i främst muskler på utsidan av höften (som man skär igenom). Rörligheten är också viktig att komma igång med, så att man inte är stilla och får ärrbildning i kort/stramt läge – vilket kommer vara svårt/omöjligt att få upp rörligheten i under senare skede. Låter bra!
    Härligt! Precis, artrossmärtan är borta nu 🙂 Förstår att det är skönt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s