Jag ser rött….

Nej jag är inte rosenrasande. Irriterad ja, arg nej. Men jag ser rött. Bokstavligen.

Fasadrenoveringen som har varit på gång i åratal men ständigt uppskjuten är nu i full gång. Byggnadsställningar runt hela huset. Inklädda med vad som poetiskt aviserades som ”sommarväv”. En väv som visade sig vara illröd. Det betyder att världen utanför mina fönster nu kommer vara väldigt röd i typ fem månader till.

Byggnadsställning utanför min balkong. Med ”sommarväv”.

Nu visar det sig inte spela jättestor roll eftersom glada byggnadsarbetare titt som tätt promenerar utanför mina fönster. En insyn som man normalt slipper på fjärde våningen. Jag fäller därför mina persienner.

De glada byggnadsarbetarna fräser bort alla murbruksfogar mellan alla miljontals tegelstenar som bildar fasaden på mitt sjuvåningshus. Det låter. Inte fullt så hemskt som när någon boende bygger om sitt kök men det pågår hela dagarna.

Föreningen ska också byta ut fönstren. Välbehövligt men jobbigt. I en övermöblerad 54 kvm lägenhet är det inte okomplicerat att skapa det utrymme som behövs framför fönstren för arbetet.

Det positiva med det hela är att det tvingar mig att faktiskt genomföra en sedan länge uttänkt ommöblering. Men eftersom det ska vara 1 m fritt framför och kring fönstren blir allt krångligare än önskvärt.

Mitt älskade ärvda vitrinskåp ska flyttas.
Här ska vitrinskåpet stå sen. Bokhyllan ska stå där vitrinskåpet står nu men kan inte flyttas dit förrän nya fönster är på plats och måste därför stå i hallen så länge och därför måste en liten byrå också flyttas tillfälligt…..

Möblerna som ska flyttas måste naturligtvis tömmas. Jag blir alltid lika förvånad av hur mycket som ryms i en bokhylla. Jag har nu böcker och CD-skivor ÖVERALLT.

Glas mm också överallt. Kan lyckligtvis ställas tillbaka i sitt skåp eftersom det ska stå kvar på sin nya plats. Men det visade sig att många glas var extremt dammiga och måste diskas…

Det ska bli skönt när de nya fönstrena äntligen är på plats så jag kan återgå till något slag ordning igen. Då ska jag äntligen köpa min önskefåtölj som jag har skrivit om tidigare. Den ska stå där vitrinskåpet tidigare stod. Där kommer jag att kunna sitta och se ut på eken utanför fönstret och filosofera.

September tillbringades huvudsakligen i Ungern. Ovanligt kallt och blåsigt för årstiden. Men vi hade det bra. Massor av besök av diverse släkt. Huset klart. Gästvåningen fungerar. Skulle inte skada med mer möbler. Det får komma med tiden.

4 reaktioner till “Jag ser rött….

  1. Ja mycket skönt ska det bli. Speciellt när fönsterbytet är gjort.

   Och vår lilla ungerska stad är mycket harmonisk. Bilden är tagen från uteserveringen till en av de fem bra restaurangerna.

   Gilla

 1. Ibland är det bra med tvångsarbete, som du skrev tidigare ”en spark i baken”. Sen får du njuta i din nya fåtölj.

  Skulle vara kul att få se och höra mer från Ungern i något inlägg. Skillnader i inredning, vad som är dyrt/billigt där mm. Jag vet bara att ölen är god och billig och minns inte vad valutan hette 2010, är den kvar?

  Kram från norr!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s